Workshop POPtalk Rouw en verlies

Nu ook geaccrediteerd bij SKJ voor 21 punten onder nr. 200990!

Naast het aanreiken van vele werkvormen, tips en adviezen hoe je een kind of een jongere kunt begeleiden in rouw & verlies situaties, en je kennis te vergroten over welke theorie, methodes en materialen er zijn ontwikkeld op dit gebied, ga je vooral praktisch aan de slag met POPTALK. Het is dan ook noodzakelijk dat je ervaring hebt met POPTALK en in het bezit bent van een certificaat.

Tijdens de workshop ligt de nadruk namelijk op de praktische kant va het begeleiden van kinderen en jongeren in een verliessituatie. De theorie is slechts als ondersteuning bedoeld. Deze methode is heelgeschikt om in te zetten in school, in (kinder-)coachpraktijken en in de hulpverlening aan kinderen en jongeren. En is direct toepasbaar! Je kunt meteen aan de slag na het volgen van de workshop. Studiebelasting is 25 uur.

Belangrijke onderwerpen als: rouwverwerking bij kinderen en jongeren, diverse rouwmodellen (theorie), meerwaarde van visualiseren en levensfase in relatie tot een verlies komen aan bod. Je leert hoe je gesprekken voert en in beeld brengt over de dood , een echtscheiding, ziekte, verhuizing of de dood van een huisdier. Je maakt kennis met werkvormen, materialen en methodes die , in combinatie met POPTALK, zorgen voor de juiste tools.

Dag 1 woensdag 6 november 2019

Dag 2 woensdag 20 november 2019

Werkwijze:

De workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk +/- 7 uur (afhankelijk  van het aantal deelnemers, bij kleine groepen zullen de dagen korter duren).

Kosten:

Deze twee daagse workshop Rouw en verlies kost 395,00 euro inclusief btw, cursusboek, koffie/thee, locatie en lunch.

Inschrijving info@carolinemuller.nl .