Workshop Poptalk rouw en verlies

POPtalk rouw&verlies (SKJ 200990: 21 punten/Registerplein: 37 punten)

 

Data: 3 en 10 oktober.

POPtalk rouw&verlies is een tweedaagse workshop waarin je leert welke meerwaarde beeldtaal kan hebben tijdens je begeleiding van kinderen of cliënten. Als het onderwerp pijnlijk is en persoonlijk raakt, is ondersteuning in het gesprek gewenst. Als de situatie chaotisch en ingewikkeld is, kan het in beeld brengen ervan, weer rust en overzicht geven.

Door een situatie neer te laten zetten met POPtalk wordt het mogelijk om in korte tijd inzicht te krijgen in wat er speelt, hoe de situatie wordt ervaren, wie erbij betrokken zijn en welke wensen er zijn!

Je leert hoe je gesprekken voert en in beeld brengt over dood, echtscheiding, ziekte, verhuizing of de dood van een huisdier. Je maakt kennis met werkvormen, materialen en methodes die, in combinatie met POPtalk, zorgen voor krachtige tools.

 

Onderwerpen

Betrekken bij en voorbereiden op een afscheid, beeldende en creatieve werkvormen rondom scheiding, krachtige metaforen in beeld brengen, gespreksvoering met gescheiden ouders, ziekte in het gezin; rouw in verschillende levensfases en de theorie van enkele rouwmodellen.

 

Werkwijze

De workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk +/- 7 uur. Er is geen vooropleiding vereist. De studiebelasting voor deze 2-daagse workshop is 25 uur (incl. praktijkoefeningen tijdens thuisstudie). En voor hen die nog niet met POPtalk werken een boekje met basisinformatie over POPtalk.

 

Kosten

Deze 2-daagse workshop POPtalk rouw&verlies kost €450 euro voor POPtalkcoaches.

Cursisten zonder certificaat betalen €485. Dit is inclusief cursusboek(en), koffie en thee, lunch en een persoonlijk certificaat met eventuele vermelding van accreditatiepunten.

Het is mogelijk om een materialenpakket te bestellen bij je workshop. Deze bevat 4 unieke POPtalkwerkbladen, een blikje POPtalkjes over de dood, een POPtalk kleurenwaaier en een POPtalk tas. Voor POPtalkcoaches €490. Cursisten zonder certificaat betalen €525.