Jongerencoaching

Op deze leeftijd komt er veel op je pad.

Je voelt je volwassen, maar bent nog afhankelijk van je ouders. Je merkt dat het leven bestaat uit keuzes en dat die keuzes consequenties hebben. Op de middelbare school kun je tegen veel zaken aanlopen.

Zoals stress, faalangst, groepsgebeuren/relaties, verhuizing, scheiding van ouders of verlies van 1 van je (groot)ouders. Misschien vind je het prettig er met een coach over te hebben die een stukje met je meeloopt. Bekijk hiervoor de specialisaties.

Middelbare schooltijd/ studie is achter de rug en wat nu? En dan heb ik het hier niet over studie- werkadvies, maar hoe sta je in het leven. Over relaties, de band met je ouder(s), je doelen, je plek in de samenleving, je baan enz. Ook het verwerken van rouw/verlies/scheiding kan aan de orde komen. Bekijk hiervoor de specialisaties.

Je wilt iets van je toekomst maken, maar weet niet goed hoe dat aan te pakken. Dan is een persoonlijke coach misschien iets voor jou. Iemand die je helpt om dàt te bereiken waar jij naar op zoek bent.

De begeleiding

Algemeen uitgangspunt in de benadering is dat deze kortdurend en oplossingsgericht is, aansluit bij jou en je hulpvraag.

Allereerst vind er een intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek kan je je verhaal kwijt en vragen stellen. Daarna stellen we de hulpvraag vast en spreken we elkaars verwachtingen uit en gaan we samen aan de slag.

Het coachen kan in de praktijk plaatsvinden of buiten. Daarnaast kan naast het coachen door middel van gesprekken (skype), gebruik maken van materialen ook massage, Access Bars tot de mogelijkheden horen.

 Je blijft zelf de eigenaar van dit proces, ik loop mee.

Zie ook trajectinfomatie