Ziekte in het gezin

Met zorg, aandacht, warmte en kennis begeleid ik gezinnen die te maken hebben of krijgen met een levensbedreigende ziekte en/of lichamelijke beperking. (Zowel in curatieve, palliatieve als terminale fase).

Het kan namelijk alle facetten van het leven en het gezin op zijn kop zetten. Onzekerheid, angst, verdriet of misschien zelfs boosheid laten je wereld een beetje stilstaan. Het is niet vreemd als je hierin vastloopt.

Want hoe ga je hiermee om? Wat doet het met de rest van het gezin? Hoe pak je het leven weer op? En wat als je uitbehandeld bent?

Begeleiding kind/jongeren:

Kinderen ervaren vaak veel onzekerheid, of ze nu zelf ziek zijn of een gezinslid. Ze kunnen hun gevoelens en gedachten nog niet goed onder woorden brengen. Het verdriet blijkt vooral uit hun gedrag; ze zijn bv. snel van slag, angstig of boos, buikpijn of niet goed kunnen slapen afhankelijk van hun leeftijd.

Jongeren kunnen last hebben van o.a. concentratie- en leerproblemen of doen alsof er niets aan de hand is. Moeilijk vinden het te vertellen aan vrienden of juist aan ouders. Toekomstperspectief veranderd en ook komen er vaak grote levensvragen aan bod.

Begeleiding ouder(s):

Ben je als ouder geraakt door kanker of andere levensbedreigende ziekte dan kan de coaching kan al starten vanaf diagnose met als doel de regie over het leven en behandeling te behouden ongeacht de ernst van de ziekte, de fase van behandeling en/of vooruitzichten. Ik help je weer grip te krijgen op wat jij zelf belangrijk vindt in het leven.

Vaak is de impact enorm, vooral als er veel ziekenhuisopnames zijn of terugval/ achteruitgang. Veel ballen om in de lucht te houden.

Heb jij of je gezin behoefte aan ondersteuning, bel gerust en dan kunnen we kijken wat ik voor jou en/of je gezin kan betekenen.

Vergoeding kan mogelijk plaatsvinden:

Aangesloten bij werkgroep KIEZO , Kinderen van ernstig zieke ouders.

Wanneer kinderen te maken hebben met een ernstig zieke ouder draait de zorg meestal om de zieke. Kinderen verdienen ook alle aandacht die zij hierbij nodig hebben.

Om de zorg voor deze kinderen te versterken en de bewustwording van het belang hiervan te vergroten zijn een aantal mensen met verschillende achtergronden werkgroep KIEZO gestart.