Opleiding trainer methodiek Touching Child Care

Opleiding trainer methodiek Touching Child Care

Om de methodiek Touching Child Care uit te dragen in Nederland zijn we in januari 2007 gestart met een de opleiding tot trainer.

Je wordt tijdens deze opleiding getraind om op zelfstandige basis te werken met het materiaal van Touching Child Care en zelf trainingen, workshops en informatieavonden te verzorgen op het gebied van onderlinge kindermassage en aanraakspel.

In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de wetenschappelijk onderbouwing van de methode. Ook gaan we uitgebreid in op de inhoud van de materialen waarmee we werken en doen we veel werkvormen zelf. Dit laatste met de achterliggende gedachte dat je wat je zelf ervaren hebt beter uit kunt leggen.

Naast de opleidingsdagen krijg je ook stage- en praktijkopdrachten mee om thuis aan te werken. Zo leer je de opgedane kennis en vaardigheden direct in de praktijk te brengen en heb je aan het eind van de opleiding (minstens) één presentatie klaar waarmee je direct aan het werk kunt.

Omdat wij de kwaliteit en professionaliteit van de opleiding willen waarborgen, vragen wij aan alle kandidaten om een c.v. op te sturen. Naar aanleiding van je c.v. nodigen wij je uit voor een intakegesprek. Zo kunnen wij kijken of je in aanmerking komt voor de opleiding en kun je zelf kijken of Touching Child Care je dat te bieden heeft, wat je verwacht. Je kunt je c.v. mailen naar info@touchingchildcare.nl.

Inhoud van de opleiding

 Dag 1
Introductie Touching Child Care en aanraakwerkvormen in de praktijk met “De Kriebelkist”

Dag 2
Wetenschappelijke onderbouwing Touching Child Care en massageverhalen in de praktijk aan de hand van de trainingsmappen (leeftijd 0 – 12 jaar)

Dag 3
Presentatievaardigheden en acquisitie

Dag 4
Presentatie en bespreking stage- en praktijkopdrachten, bespreken vragen vanuit de praktijk en

Na de opleiding

Als je alle opleidingsdagen hebt gevolgd en je praktijk- en stageopdrachten zijn afgerond ontvang je een certificaat. Na ontvangst van het certificaat kun je met het handelsmerk Touching Child Care op bijv. scholen en andere pedagogische instellingen trainingen, workshops en informatieavonden verzorgen. Als trainer kun je lid worden van het trainersnetwerk van Touching Child Care. Klik hier voor meer informatie over de inhoud en kosten van het lidmaatschap. Middels een nieuwsbrief en een online community wordt je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Op de online community vind je ook materialen die je mag gebruiken in jouw dagelijkse praktijk zoals presentaties, voorbeeldoffertes, beeldmateriaal en massagekaarten.

Trainers kunnen ook deelnemen aan de inspiratiedag die jaarlijks door Touching Child Care voor hen wordt georganiseerd. Op deze dag ontmoet je mede-trainers. We wisselen kennis uit en brengen je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en materialen op het gebied van onderlinge kindermassage en aanraakspel. Tevens is er op deze dag een workshop over een onderwerp waarmee je de trainingen en workshops die je geeft kunt verrijken.

Trainers
Caroline Muller en Corina de Boer

 Data

3 en 4 maart 2017  9.30-16.00 te Deventer
31 maart 2017  9.30-16.00 te Deventer
21 april 2017 9.30-16.00 te Deventer

 Kosten
Je kunt kiezen uit een van de onderstaande pakketten.

€    850,– basis is lesmateriaal, lunch, koffie/thee, PR materiaal en 21% BTW
€    969,– basis + twee trainingsmappen met theorie, aanraakwerkvormen en massageverhalen
€ 1.000,– basis + “De Kriebelkist”
€ 1.119,–   basis + twee trainingsmappen met theorie, aanraakwerkvormen en massageverhalen en “De Kriebelkist”

 Opgave
Stuur je c.v. met motivatie naar info@touchingchildcare.nl. Dan nemen we contact met je op voor een intakegesprek.

 De opleiding start bij minimaal 6 deelnemers.