Workshop POPtalk rouw&verlies

SKJ voor 21 punten onder nr. 200990

Registerplein 37 punten.

Naast het aanreiken van vele werkvormen, tips en adviezen hoe je een kind of een jongere kunt begeleiden in rouw & verlies situaties, en je kennis te vergroten over welke theorie, methodes en materialen er zijn ontwikkeld op dit gebied, ga je vooral praktisch aan de slag met POPTALK.

Tijdens de workshop ligt de nadruk namelijk op de praktische kant van het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen in een verliessituatie. De theorie is slechts als ondersteuning bedoeld. Deze methode is heel geschikt om in te zetten in school, in (kinder-)coachpraktijken en in de hulpverlening. En is direct toepasbaar! Je kunt meteen aan de slag na het volgen van de workshop. Studiebelasting is 25 uur.

Belangrijke onderwerpen als: rouwverwerking bij kinderen en jongeren, diverse rouwmodellen (theorie), meerwaarde van visualiseren en levensfase in relatie tot een verlies komen aan bod. Je leert hoe je gesprekken voert en in beeld brengt over de dood , een echtscheiding, ziekte, verhuizing of de dood van een huisdier. Je maakt kennis met werkvormen, materialen en methodes die , in combinatie met POPTALK, zorgen voor de juiste tools.

Dag 1 vrijdag 24 juni 2022

Dag 2 vrijdag 1 juli 2022

Werkwijze:

De workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk +/- 7 uur (afhankelijk  van het aantal deelnemers, bij kleine groepen zullen de dagen korter duren). Voor iedere deelnemer is er een cursusboek. En voor hen die die nog niet met POPtalk werken een reader met basisinformatie.

Kosten:

Deze 2 daagse workshop kun je volgen na 2 daagse POPtalk basis voor 450 euro. Of zelfstudie aan de hand van een reader voor 485 euro.  Dit is inclusief BTW,  cursusboek(en),  koffie/thee, locatie en lunch.

Inschrijving info@carolinemuller.nl .