POPTALK Rouw & verlies

2 Daagse workshop POPTALK Rouw & verlies.

Accreditatie:

Naast het aanreiken van vele werkvormen, tips en adviezen hoe je een kind of een jongere kunt begeleiden in rouw & verlies situaties, en je kennis te vergroten over welke theorie, methodes en materialen (playmobile en rouwmaterialen) er zijn ontwikkeld op dit gebied, ga je vooral praktisch aan de slag met POPTALK.

Tijdens de workshop ligt de nadruk namelijk op de praktische kant van het begeleiden van kinderen en jongeren in een verliessituatie. De theorie is slechts als ondersteuning bedoeld. Deze methode is heel geschikt om in te zetten in scholen, pedagogische instellingen, praktijken en in de hulpverlening aan kinderen en jongeren. En is direct toepasbaar! Studiebelasting is 25 uur.

Belangrijke onderwerpen als: rouwverwerking bij kinderen en jongeren, diverse rouwmodellen (theorie), meerwaarde van visualiseren en levensfase in relatie tot een verlies komen aan bod. Je leert hoe je gesprekken voert en in beeld brengt over de dood, echtscheiding, ziekte of verhuizing.

Je maakt kennis met werkvormen, materialen en methodes die, in combinatie met POPTALK, zorgen voor de juiste tools.

Werkwijze:

De workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk +/- 7 uur (afhankelijk  van het aantal deelnemers, bij kleine groepen zullen de dagen korter duren).

Kosten:

Deze 2 daagse workshop kun je volgen na 2 daagse POPtalk basis voor 450 euro. Of zelfstudie aan de hand van een reader voor 485 euro.  Dit is inclusief BTW,  cursusboek(en),  koffie/thee, locatie en lunch.

Data zie agenda http://agenda

Andere POPtalk workshops: