Kanker in het gezin

En dan wordt de diagnose kanker gesteld. Dit gaat gepaard met heftige processen, zowel voor de persoon zelf als voor de naasten.

Kanker kan alle facetten van het leven en het gezin op zijn kop zetten.

Met zorg, aandacht, warmte en kennis begeleid ik kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met kanker in de omgeving of in het directe gezin.

Begeleiding kind/jongere:

Voor kinderen komt er een tijd van veel onzekerheid.  Kinderen kunnen hun gevoelens en gedachten nog niet goed onder woorden brengen. Het verdriet blijkt vooral uit hun gedrag; ze zijn bv. snel van slag, angstig of boos, buikpijn of niet goed kunnen slapen.

Jongeren kunnen last hebben van o.a. concentratie- en leerproblemen of doen alsof er niets aan de hand is. Moeilijk te vertellen aan vrienden. Ook komen er vaak grote levensvragen aan bod.

Met behulp van kinder- jongerencoaching kan ik ondersteuning bieden en jou en je kind(eren) en helpen deze processen te dragen.

Coaching voor jezelf:

De diagnose kanker brengt je uit balans. Je balans weer hervinden is een hele prestatie.

De kracht te vinden om weer met beide benen op de grond te staan, om de werkelijkheid onder ogen te zien en te durven leven, om te vertrouwen, lief te hebben en ondanks alles gelukkig en nog steeds creatief te zijn. Kortom: De kracht vinden om te leven.

Heb jij of je gezin behoefte aan ondersteuning, bel gerust en dan kunnen we kijken of ik voor jou en/of gezin wat kan betekenen.

Ik ben als zelfstandig coach aangesloten bij het netwerk Coach Connect bij Kanker. Dit netwerk biedt ervaren professionele coaches die ieder werken vanuit eigen specialisme. Vergoeding vindt plaats vanuit de werkgever of vanuit het aanvullend zorgverzekeringspakket van de Amersfoortse en Ditzo, CZ, VGZ, Bewust, IZG, IZZ, SZVK, UMC, Unive, Zekur en Zorgzaam.