Kanker in het gezin

En dan wordt de diagnose kanker gesteld. Dit gaat gepaard met heftige processen, zowel voor de persoon zelf als voor de naasten.

Kanker kan alle facetten van het leven en het gezin op zijn kop zetten. Onzekerheid, angst,verdriet of misschien zelfs boosheid laten je wereld een beetje stilstaan. Het is niet vreemd als je hierbij vastloopt.

Want hoe ga je eigenlijk met kanker om? Wat doet het met de rest van het gezin? Hoe pak je het leven weer op? En wat als je uitbehandeld bent?

Met zorg, aandacht, warmte en kennis begeleid ik gezinnen en mensen die te maken hebben met kanker.

Begeleiding kind/jongere:

Voor kinderen komt er een tijd van veel onzekerheid.  Kinderen kunnen hun gevoelens en gedachten nog niet goed onder woorden brengen. Het verdriet blijkt vooral uit hun gedrag; ze zijn bv. snel van slag, angstig of boos, buikpijn of niet goed kunnen slapen.

Jongeren kunnen last hebben van o.a. concentratie- en leerproblemen of doen alsof er niets aan de hand is. Moeilijk te vertellen aan vrienden. Ook komen er vaak grote levensvragen aan bod.

Met behulp van kinder- jongerencoaching kan ik ondersteuning bieden en jou en je kind(eren) helpen deze processen te dragen.

Aangesloten bij Netwerk Integrale Kindzorg Noordoost.

Zie ook trajectinfomatie

Coaching voor jezelf:

De coaching kan al starten vanaf diagnose met als doel de regie over het leven en behandeling te behouden ongeacht de ernst van de ziekte, de fase van behandeling en/of vooruitzichten. Ik help je weer grip te krijgen op wat jij zelf belangrijk vindt in het leven.

Heb jij of je gezin behoefte aan ondersteuning, bel gerust en dan kunnen we kijken wat ik voor jou en/of gezin kan betekenen.

Vergoeding kan misschien plaatsvinden vanuit de werkgever. We kunnen ook meedenken over andere financieringsmogelijkheden, neem hierover contact met ons op.

Kijk ook op www.vanaandacht.nl. Samen met mijn collega Gisella Wessels helpen we contact te leggen met de werkgever als privé werk raakt.