Scheidingsbegeleiding

Jaarlijks meer dan 30.000 kinderen te maken met ouders die gaan scheiden. Dit heeft een levenslange impact op het kind. Het is daarom van belang dat kinderen/jongeren leren dit te integreren in hun leven.

Individuele begeleiding kind/ jongere:

Een echtscheiding betekent het einde van je vertrouwde situatie. Soms is het een opluchting, maar soms ook niet. Het leven van jouw verandert. Er zal nooit meer een plek zijn waar allebei je ouders er zo voor jou zijn als toen ze nog samen waren en je nog ėėn gezin was. Dit kan veel verschillende gevoelens oproepen, niet alleen vlak na de scheiding maar vaak ook nog (of weer opnieuw) jaren erna.

Onmogelijke keus

Door een echtscheiding kom je -buiten je schuld- in een situatie terecht waarbij je je vaak gedwongen voelt om te kiezen voor je vader of je moeder. Een onmogelijke keus: je hoort bij allebei! Soms krijg je te maken met nieuwe relaties van je vader of je moeder wat je leven nog eens extra op zijn kop zet. Al die gevoelens zorgen voor verwarring. En ondertussen wordt ook nog van je verwacht dat je goed presteert op school. Dus is het geen wonder dat je het moeilijk hebt. Je bent trouwens niet de enige: heel veel kinderen van gescheiden ouders hebben het lastig.

Individuele gesprekken

De praktijk wijst uit dat het helpt om te praten over de echtscheiding van je ouders. Je kunt dat één-op-één met mij doen. Ik loop dan een tijdje met je mee om je te begeleiden en je te helpen bij het contact met je ouders, als je dat wilt.

Individuele coaching ouder:

Soms weet je als ex-partners en ouders tijdens de scheiding niet hoe je het beste je kind(eren) kan voorbereiden. Ik kan je/jullie o.a.helpen bij de volgende vraagstukken:

Er bestaan alleen ex-partners geen ex-ouders.

Zie ook trajectinfomatie