TCC

Touching Child Care is een onderneming die meer bekendheid wil geven aan een methodiek om problemen in de klas en op school/pedagogische instellingen aan te pakken. Dit door gebruik te maken van onderlinge kindermassage. Hierbij kan men denken aan: pestgedrag, agressiviteit, passiviteit, hyperactiviteit, concentratieproblemen, asociaal gedrag en onrust in de klas.

Op veel scholen in Zweden is een wekelijks massagemoment vast onderdeel van het programma. Gebleken is dat kinderen die elkaar masseren, veel beter communiceren en meer ontspannen. “Kinderen die je masseert, sla je niet’, aldus een kind met ervaring. Doordat de kinderen elkaar masseren, leren ze via deze concrete ervaring om effectiever te communiceren. Grenzen stellen en goed, actief luisteren zijn de belangrijkste pijlers van deze methodiek. Deze vaardigheden liggen ten grondslag aan elke vorm van sociaal adequaat handelen.

De methodiek Touching Child Care zet onderlinge kindermassage als middel om sociale competenties van kinderen te vergroten. Touching Child Care probeert de door de massage verkregen fysiologische effecten met een specifieke vorm van pedagogisch-didactisch handelen te bewerkstelligen in een klassensituatie. Juist de combinatie van massage en pedagogisch/didactische begeleiding maakt de organisatie en aanpak zo uniek… en maakt het concept zo vooruitstrevend en effectief!

Mogelijkheden:

Doelgroep workshops/trainingen: Docenten/leerkrachten/ ibers, coaches, therapeuten, yogadocenten etc.

Het team van Touching Child Care verzorgt begeleidingstrajecten op maat. Als ontwikkelaar en trainer maak ik enthousiast deel uit van het team. U kunt uiteraard rechtstreeks contact met mij opnemen, dan kan ik u persoonlijk vertellen wat Touching Child Care voor u en/of uw school/ groepkan betekenen. Van harte verwijs ik u bovendien naar de site www.touchingchildcare.nl en naar de film hieronder.

LOGO-TCC_RGB